Vergeet WordPress, hier is Squarespace!

8.png

Deze blogpost verscheen eerder op Line De Vos.

Stel je voor dat je zelf in no time een prachtige, professioneel uitziende website zou kunnen maken. Een site waarvoor je geen kennis nodig hebt van HTML en CSS en die je ook helemaal zelf kunt bijhouden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets ‘verpest’. Te mooi om waar te zijn? Meet Squarespace. Squarespace is al jaren ontzettend populair in de Verenigde Staten en wint de laatste tijd ook aan populariteit in België en Nederland. En terecht!

In deze blogpost geven Squarespace-webdesigner Line De Vos en ik je 3 redenen om ook je site in Squarespace te (laten) maken.

1. JE HEBT GEEN TECHNISCHE KENNIS NODIG

Squarespace is een zogeheten drag and drop website builder en dat is meteen het eerste voordeel van Squarespace ten opzichte van WordPress. Je hebt namelijk geen technische kennis nodig om de site te maken of te onderhouden. Ook kennis van HTML en CSS is niet nodig. Je kiest een template dat bij jou en het doel van je site past en vervolgens voeg je 'content blocks' toe die je heel gemakkelijk naar de juiste plek kunt slepen.

Content blocks die je kunt toevoegen aan je Squarespace-site

Content blocks die je kunt toevoegen aan je Squarespace-site

De dagen dat je je websitebouwer moest vragen om even een formuliertje toe te voegen aan je website zijn voorbij. En ook je Mailchimp-account en je social-media-accounts heb je in slechts enkele muisknoppen helemaal zelf aan je website gekoppeld. Je eigen website bouwen is met Squarespace dus niet alleen een stuk leuker, maar ook een stuk gemakkelijker geworden!

2. SQUARESPACE IS VEILIG

WordPress is open source. Superhandig, want dit betekent dat iedereen templates en plug-ins voor WordPress kan maken en dat je dus oneindig veel keus hebt. Maar het maakt je site ook kwetsbaar. Er zijn genoeg horrorverhalen over gehackte websites en plug-ins die het ineens niet meer deden. En dit soort dingen gebeuren natuurlijk altijd op een moment dat het niet uitkomt. Met Squarespace heb je al deze problemen niet.

3. SQUARESPACE HEEFT EEN EIGEN HELPDESK

Loop je ergens tegenaan met WordPress? Of erger nog: ben je je hele website kwijt, omdat er iets is misgegaan met je update? Dan moet je hopen dat iemand in een van de talrijke WordPress community’s je verder kan helpen of iemand inhuren. Er is geen officiële WordPress-helpdesk die je helpt bij problemen. Squarespace heeft wel een eigen helpdesk en die reageert snel op je vragen. Fijn gevoel toch, dat je ergens terechtkunt als je er zelf niet uitkomt? :-) (PS: websites die ineens verdwenen zijn als gevolg van een update, behoren met Squarespace trouwens ook tot het verleden ;-))

Dus ben jij helemaal klaar met het gesukkel in WordPress of wil je er na alle horrorverhalen niet eens aan beginnen? En wil je snel en zonder frustraties een website die er gelikt uitziet? Dan is Squarespace de oplossing voor jou. Bovendien is elke website die in Squarespace gebouwd is mobielvriendelijk :-)

Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer Squarespace dan 14 dagen gratis uit.