SmarterQueue: onmisbare tool voor elke marketingminimalist

Smarterqueue onmisbare tool voor elke marketingminimalist

Toen ik in 2017 met mijn bedrijf startte en een eerste social media kanaal moest kiezen, koos ik voor Facebook.

2 keer per maand maakte ik een bulk berichten en deze plande ik vervolgens in 1 keer in via mijn Facebookpagina.

Na een tijdje kwamen Instagram en LinkedIn erbij en moest ik op zoek naar een tool waarmee ik mijn berichten van tevoren kon inplannen. Dat kan namelijk niet via Instagram en LinkedIn zelf. En eerlijk gezegd vond ik het inplannen via Facebook ook niet ideaal.

Gelukkig stuitte ik al snel op Buffer. Hiermee kon ik niet alleen berichten inplannen op ALLE kanalen die ik gebruikte, ik kon een bericht voor het ene kanaal ook nog eens heel gemakkelijk kopiëren en aanpassen aan een ander kanaal. Yay!

Toch miste ik nog iets in Buffer. Ik moest nog steeds bijhouden welke blogposts ik wanneer had gedeeld en deze handmatig opnieuw delen als ik ze nogmaals onder de aandacht wilde brengen. Idem voor de ‘gewone’ social media posts.

Bovendien kon ik een post in Buffer maar tot 30 dagen na publicatie opnieuw delen. Oudere posts was ik kwijt en moest ik opnieuw uploaden. Dat kostte allemaal weer extra tijd.

Dit moest toch anders kunnen?

Gelukkig stuitte ik al snel op SmarterQueue. En daar was ik meteen zó van onder de indruk dat ik meteen mijn abonnement op Buffer heb opgezegd.

In deze blogpost vertel ik je waarom ik SmarterQueue zo geweldig is en waarom deze tool wat mij betreft niet mag ontbreken in de toolkit van de marketingminimalist.

Here we go!

10 redenen waarom ik fan ben van SmarterQueue

1. Je kunt een contentbibliotheek aanmaken

Als je je posts handmatig inplant, moet je ze opnieuw inplannen als je ze opnieuw wilt delen. Misschien vraag je je af waarom je je posts opnieuw zou delen. Omdat je bereik op social media zo laag is dat slechts een klein aantal van je volgers je content ziet. Door je berichten vaker te delen, vergroot je de kans dat meerdere mensen ze zien. Bovendien krijg je er gaandeweg nieuwe volgers bij die je eerdere posts nog niet gezien hebben. Wees dus niet bang dat je te opdringerig bent als je een post vaker dan eens deelt.

Gelukkig kan SmarterQueue je berichten automatisch opnieuw voor je delen. Je vult je queue (rij) steeds aan en zodra-ie leeg is, pakt SmarterQueue de post die het langst geleden gedeeld is en begint het weer van voren af aan.

Overigens kun je ook gewoon eenmalige posts inplannen.

 
De queue in SmarterQueue. Deze berichten zitten in hun eerste cyclus en worden dus voor het eerst gedeeld.

De queue in SmarterQueue. Deze berichten zitten in hun eerste cyclus en worden dus voor het eerst gedeeld.

 

2. Je kunt categorieën koppelen aan specifieke dagen

Categorieën en thema’s zijn een onmisbaar onderdeel van een efficiënte contentstrategie. Terugkerende categorieën zijn voor jou fijn, omdat je dan een vast kader hebt voor je content. Maar ze zijn ook fijn voor je volgers, omdat zij dan weten wat ze van je kunnen verwachten. Win-win.

In SmarterQueue kun je je contentcategorieën koppelen aan specifieke dagen. Bovendien kun je dit per profiel anders instellen. Zoals je in het screenshot hieronder kunt zien, deel ik bijvoorbeeld mijn quotes op woensdag op Instagram en op donderdag op Facebook.

Wil je liever niet dat hetzelfde bericht in dezelfde week op Instagram én Facebook verschijnt? Dan kun je je berichten ook door elkaar husselen.

 
Ik kan per profiel aangeven wanneer een bepaalde categorie gedeeld moet worden.

Ik kan per profiel aangeven wanneer een bepaalde categorie gedeeld moet worden.

 

3. Je kunt je eigen abonnement samenstellen

SmarterQueue is beschikbaar vanaf € 15,99. Dan kun je 4 social media profielen koppelen, 10 posts per profiel per dag plaatsen, 10 categorieën aanmaken en 500 posts in je queue zetten. Verder heb je een Basic Importer en Basic Analytics. Maar nu komt het: je kunt je abonnement van SmarterQueue helemaal aanpassen aan je eigen wensen en je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Wil je meer profielen koppelen, maar mag de rest hetzelfde blijven? Of wil je meer posts in je queue of meer categorieën kunnen aanmaken? Het kan allemaal! I-de-aal.

4. SmarterQueue is goedkoop

SmarterQueue is niet de enige in z’n soort. Andere tools met een contentbibliotheek zijn MeetEdgar en RecurPost. MeetEdgar is echter nogal prijzig en daardoor minder geschikt voor zzp’ers. RecurPost is gratis tot 100 posts, daarna betaal je meer dan voor SmarterQueue.

Bij jaarlijkse betaling betaal je € 15,99 per maand voor SmarterQueue. En voor je begint te steigeren over dat bedrag: bedenk je eens wat je uurtarief is en hoeveel tijd je online zichtbaarheid je maandelijks kost. ;-) Dankzij SmarterQueue kun jij je je volledig focussen op het maken van goede content en de interactie met je volgers.

5. SmarterQueue luistert naar zijn gebruikers

Hier is SmarterQueue ongetwijfeld niet de enige in. Maar ze doen het wel op de meest transparante manier. Zo heb je binnen je account een knop Feature Requests waar je kunt zien welke Feature Requests anderen hebben gedaan en waar SmarterQueue momenteel mee bezig is. Je kunt de Requests van anderen omhoog stemmen, maar ook zelf een Request doen. Hoe meer stemmen een Request krijgt, hoe groter de kans dat SmarterQueue er iets mee gaat doen.

 
Als je iets mist in SmarterQueue, kun je een Feature Request indienen. Ook kun je Requests van anderen ‘upvoten’.

Als je iets mist in SmarterQueue, kun je een Feature Request indienen. Ook kun je Requests van anderen ‘upvoten’.

 

6. Je kunt verschillende varianten van evergreen posts maken

Een tool als SmarterQueue is vooral handig als je veel evergreen posts maakt. Lees: posts die over een halfjaar nog net zo relevant zijn als nu. Heb je nog geen evergreen posts? Begin daar dan vandaag nog mee. Het is de beste tijdbesparende contenttip die ik je kan geven.

Fijn aan SmarterQueue is dat je verschillende varianten kunt maken van je evergreen posts. Je kunt zowel de afbeeldingen als de teksten afwisselen. Zolang je er maar voor zorgt dat elke tekst matcht met elke afbeelding.

7. Je kunt seizoenscategorieën instellen

Heb je een promotie lopen voor de feestdagen? Dan wil je niet dat deze posts in de zomer op je Facebook-pagina verschijnen. Gelukkig kun je in SmarterQueue ook seizoenscategorieën instellen, met berichten die alleen gedurende een bepaalde periode gedeeld mogen worden op je kanalen.

8. Je kunt snippets aanmaken

Een andere fijne feature is dat je snippets kunt aanmaken. Dit zijn kleine tekstbestandjes die je aan een post kunt hangen. Zelf heb ik verschillende snippets met hashtags. Afhankelijk van het onderwerp van de post, selecteer ik een bepaalde snippet en dan heb ik meteen de juiste hashtags eraan gehangen.

9. Je kunt gemakkelijk content cureren

Contentcuratie houdt in dat je links naar artikelen van andere websites deelt op social media. SmarterQueue heeft een ingebouwde RSS-tool. Je kunt je favoriete sites invoeren en dan krijg je de laatst gepubliceerde artikelen in je feed in SmarterQueue. Zit er een artikel bij dat interessant is voor jouw lezers? Dan kun je deze via SmarterQueue inplannen op je social media kanalen.

10. SmarterQueue heeft uitgebreide analytics-mogelijkheden

Ik heb het sufste voor het laatst bewaard: de analytics. Hoewel je je nooit moet blindstaren op het aantal likes, comments en shares, geven deze wel een indicatie van de populariteit van je content. Gelukkig heeft SmarterQueue uitgebreide analytics-mogelijkheden. Afhankelijk van je abonnement kun je tot minimaal een maand terugzien welke content het goed heeft gedaan. Ook kun je bijvoorbeeld zien op welke tijdstippen je de meeste respons krijgt, zodat je je strategie kunt aanpassen.

Leuk: met Advanced Analytics kun je naast je eigen profielen ook profielen van anderen analyseren. Lekker spioneren bij de concurrent!

 
In de Monthly en Weekly Stats kun je zien of je vooruitgang hebt geboekt.

In de Monthly en Weekly Stats kun je zien of je vooruitgang hebt geboekt.

 

Probeer SmarterQueue 14 dagen gratis uit

Je merkt het: ik ben ontzettend enthousiast over SmarterQueue. Ik heb al verschillende social media tools uitgeprobeerd, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Sinds ik met SmarterQueue werk, ben ik veel minder tijd kwijt aan social media. Ik heb mijn contentbibliotheek voor minstens een halfjaar gevuld en vul ‘m steeds aan als ik een nieuw idee heb voor een post. Bovendien merk ik dat mijn verhoogde zichtbaarheid een positief effect heeft op mijn statistieken.

Het enige nadeel van SmarterQueue vind ik dat ze (nog?) geen Instagram Partner zijn. Dit betekent dat SmarterQueue je posts voor Instagram niet automatisch kan delen. In plaats daarvan zet je ze klaar en krijg je op het tijdstip dat je ze wilt posten een reminder in de SmarterQueue app. Voor mezelf vind ik dat geen probleem, maar dit is niet praktisch als je ook de social media kanalen van anderen beheert.

Ben je nieuwsgierig geworden of SmarterQueue ook iets voor jou is? je kunt de tool 14 dagen uitproberen, in plaats van 14. Je hoeft geen creditcardgegevens in te vullen en je proefperiode begint pas te lopen zodra je je eerste post in de queue hebt gezet.

Update 18-08-2019

Full disclosure: vanwege een life time deal op AppSumo ben ik overgestapt van SmarterQueue naar SocialBee, een relatief nieuwe tool waarin je ook een contentbibliotheek kunt opbouwen. Bij een maandelijks abonnement is SmarterQueue echter goedkoper en daarom raad ik nog steeds SmarterQueue aan. Bovendien heeft SmarterQueue een referral programma, waardoor jij korting krijgt op je abonnement als iemand anders via jouw referral link een abonnement afsluit.