Zo bouw je een archief op van je Bufferposts

mappen-in-kast

Gebruik jij Buffer voor het inplannen van je social-mediaberichten? Dan heb je je vast weleens bedacht hoe jammer het is dat je binnen Buffer geen onbeperkt archief kunt opbouwen van je reeds gedeelde posts, zodat je je meest succesvolle posts gemakkelijk opnieuw kunt delen. Gelukkig is er een andere manier om een archief op te bouwen. Het hergebruiken van je content is dan wel iets meer werk dan op ‘rebuffer’ klikken, maar het is een mooie tussenoplossing voor als je optimaal gebruik wilt maken van je content :-)

Wat heb je nodig

  • Buffer Pro

  • IFTTT-account

  • Een Google-account

Stappenplan

  • Maak een IFTTT-account aan als je dat nog niet hebt

  • Selecteer bij Services het kanaal waarvoor je een archief wilt aanmaken. Let op: je kunt helaas maar 1 social kanaal aan je IFTTT-account koppelen. Dus als je een archief voor je Facebookberichten wilt, moet je bij Services voor Facebook kiezen. Voor andere kanalen zul je een apart account moeten aanmaken. (NB: met Zapier kun je wel verschillende social media accounts aan 1 account koppelen, maar hier heb ik me verder niet in verdiept.)

  • Ga naar de applet A Google spreadsheet that tracks every post made in Buffer. Klik op ‘Turn on’.

Voilà, de applet is geactiveerd en er wordt automatisch een Google Spreadsheet aangemaakt op het moment dat jij voor het eerst iets in Buffer plaatst. Vanaf nu kun je eenvoudig zien wanneer je iets geplaatst hebt (datum + tijd), welke tekst er in je post stond en welke link er bij je post hoort.

 
Applet Buffer en Google Spreadsheet

Applet Buffer en Google Spreadsheet

 

Tip: heb je een link en een afbeelding? Voeg dan eerst alleen de afbeelding toe in Buffer, laat de applet z'n werk doen (klik op ‘check now’ in de IFTTT-app om dit te forceren) en voeg pas daarna de link toe aan de post in Buffer. Dan heb je meteen de link naar de juiste afbeelding in je spreadsheet staan en hoef je die er later niet opnieuw bij te zoeken :-) Maak daarnaast een extra kolom aan in je spreadsheet waarin je handmatig de links plakt die geen afbeelding zijn.

Ook kun je bijvoorbeeld een kolom aanmaken waarin je maandelijks noteert welke posts het goed hebben gedaan.

Nu bouw je een archief op van al je berichten, zodat je een mooi overzicht hebt van wat je al geplaatst hebt en wanneer. Zo kun je succesvolle berichten gemakkelijk opnieuw delen.

Wil je wel een contentbibliotheek, maar wil je er geen omkijken meer naar hebben zodra je je berichten erin hebt gezet? Kijk dan eens naar MeetEdgar of SmarterQueue.