Zo maak je een draft aan in Buffer Free en Pro

13.png

Ik ben een groot fan van de social media tool Buffer. Maar net als elke andere social media tool, is ook Buffer niet perfect. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg jammer dat je in Buffer Free en Pro geen drafts kunt opslaan. Terwijl ik soms even snel een idee in Buffer wil zetten, om het later te perfectioneren en in te plannen. In de mobiele app kan het wel, soort van, maar nu heb ik ook een manier gevonden om op je pc drafts te kunnen aanmaken. Dit werkt alleen als je berichten handmatig inplant.

Zo werkt het:

1. Ga naar het social media account waarvoor je drafts wilt kunnen aanmaken
2. Ga naar Settings (rechtsboven) en vervolgens naar Posting schedule
3. Klik voor alle dagen op 'turn off' of verwijder de tijden door op het kruisje te klikken
4. Maak een bericht
5. Klik op 'queue'

Voilà, nu staat het bericht in je queue. Maar omdat je geen postdagen en -tijden hebt gespecificeerd, kan Buffer je bericht niet inplannen. Daarom staat er 'no time' onder. Nu kun je naar hartenlust knutselen aan je bericht en als-ie dan écht klaar is, klik je op 'no time' en vervolgens op 'switch to custom time' om je bericht in te plannen :) (op dezelfde manier kun je door op 'switch to Buffer schedule' te klikken een ingepland bericht weer in 'concepten' zetten).

Pro tip: klik wel even op 'Save' als je klaar bent met bewerken, anders ben je al je aanpassingen weer kwijt! Ik spreek uit ervaring ;-)

Ook fijn is dat alle berichten die nog niet ingepland zijn bovenaan staan. Zo kun je je drafts gemakkelijk terugvinden.

En ook goed om te weten: als je voor bijvoorbeeld Facebook drafts wilt kunnen aanmaken, maar voor Twitter wel de queue wilt gebruiken, dan kan dat gewoon. Je moet het bovenstaande per account aanpassen.